Netflix test goedkoper abonnement voor alleen mobiel gebruik

Netflix-Mobile-Previews

Netflix is in Azië een goedkoper abonnement aan het testen dat bedoeld is voor alleen mobiel gebruik. Dat meldt TechCrunch. De eerste test wordt in Maleisië uitgevoerd, waar het abonnement ongeveer 4 dollar per maand kost. Dat is ongeveer de helft goedkoper dan het tweede abonnement in het land, wat 7,90 dollar kost.

Een woordvoerder van de streamingdienst stelt dat vergelijkbare tests in “een paar landen draaien”, maar details wilde het bedrijf niet geven. Of het goedkopere abonnement ook naar andere delen van de wereld komt, is nog de vraag.

Nieuwe gebruikers

Netflix heeft volgens zijn laatste cijfers 79 miljoen gebruikers buiten de Verenigde Staten, van de 137 miljoen gebruikers in totaal. Maar in diverse delen van de wereld zijn de abonnementen op de dienst relatief duur. Een goedkoper mobiel abonnement zou daar een oplossing in kunnen bieden.

Concurrenten in Azië hebben hier al hun voordeel mee gedaan. De dienst Hotstar in India, iFlix dat in 28 landen zit, HOOQ en Viu kosten bijvoorbeeld minimaal 3 dollar per maand. Het is onduidelijk hoeveel gebruikers zij daarmee van Netflix weten te stelen, maar het verschil in prijzen is wel duidelijk.

De streamingdienst zet in Azië verder in op meer lokale content. Daarbij richt het bedrijf zich vooral op India, waar acht nieuwe films en een serie gepresenteerd werden.