Chinees bedrijf fabriceert auto voor slechts 1900 euro via 3D printing

Het is misschien niet de mooiste auto die we ooit gezien hebben, maar de productiekosten zijn zeer laag. Het Chinese bedrijf Sanya Sihai bouwde de auto via 3D printing voor slechts 1900 euro, zo meldt 3DPrint.

Het bedrijf wist de auto-onderdelen in slechts vijf dagen te printen, waarna de auto in anderhalve maand in elkaar werd gezet. Met een gewicht van ongeveer vijfhonderd kilo, een lengte van 3,6 meter en een breedte van 1,6 meter lijkt het een ideale boodschappenwagen voor in de stad.

car 3d print

De totale productiekosten? Slechts 1900 euro, waarmee de kosten een stuk lager liggen dat de huidige auto’s. Echter zal de elektrische auto zeer waarschijnlijk niet omarmt worden door snelheidsduivels, want de auto heeft maar een topsnelheid van veertig kilometer per uur.

De uit ’tyrant gold’ geprinte auto komt echter niet in de buurt bij eerdere 3D geprinte auto’s. Vorig jaar ontwikkelde Local Motors een 3D geprinte auto met een topsnelheid van bijna tachtig kilometer per uur. De Strati, zoals de auto van Local Motors heet, beschikt in tegenstelling tot de auto van Sanya Sihai ook over een 3D geprint interieur. Local Motors wist daarnaast de auto binnen 44 uur te printen, waarna de auto binnen vijf dagen gereed was om de weg op te gaan.

Ondanks het feit dat de 3D geprinte auto van Sanya Sihai niet kan tippen aan eerdere geprinte auto’s, laat het bedrijf wel zien dat de 3D printing technieken steeds vaker gebruikt worden. Naast auto’s gebruiken bedrijven de 3D printers steeds meer voor andere toepassingen zoals schoenen en speelgoed. Ook de medische wereld lijkt zich steeds meer in de technieken te verdiepen om lichaamsdelen en protheses te kunnen printen.