‘Chinese hackers hebben toegang tot technologie achter Samsung Pay’

In navolging van Google en Apple werkte ook Samsung aan een mobiel en contactloos betaalplatform. Intussen is Samsung Pay gelanceerd in de Verenigde Staten, maar blijkt het platform al maanden voor de lancering te zijn gehackt.

Afgelopen februari kocht Samsung de startup LoopPay om een vliegende start te kunnen maken met hun betalingssysteem. Het afsnijden van de bocht lijkt de Koreaanse grootmacht nu duur te komen staan.

Volgens The New York Times werd het interne netwerk van startup LoopPay afgelopen maart gekraakt door een netwerk van Chinese hackers. Opvallend genoeg werden er daarbij geen gebruikersgegevens buitgemaakt, maar bleek het collectief doelgericht op zoek naar de technologie achter het betalingsplatform.

Samsung Pay maakt gebruik van een speciaal versleuteld magnetisch signaal, waar een speciale antenne voor in de telefoons van Samsung is gebouwd. Het heeft er alle schijn van dat de hackers op zoek waren naar de beste manier om die versleuteling te ontgrendelen.

Opvallend genoeg besloot Samsung slechts 38 dagen na de ontdekking van het lek om hun betaaldienst alsnog uit te rollen in de Verenigde Staten.