Chrome-extensie laat je nieuwe talen leren door Netflix te kijken

netflix

Een nieuwe taal leren is ontzettend leuk, maar niet iedereen heeft tijd en zin om eindeloos door boeken heen de bladeren of op taalles te gaan. Een andere optie is om jezelf onder te dompelen in de taal, bijvoorbeeld via een nieuwe Chrome-extensie en Netflix.

De extensie Language Learning with Netflix is een extensie die je series laat kijken met twee talen in de ondertiteling, meldt The Verge. Je ziet dan dus de Engelse ondertiteling op Netflix, maar ook bijvoorbeeld de Noorse variant. Daardoor kun je de vertalingen direct koppelen aan de dialoog en nieuwe woorden oppikken.

Functies

De extensie maakt gebruik van de grote catalogus van Netflix en de grote talen waarin er al ondertiteling wordt aangeboden. Het gaat onder meer om Deens, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds en Turks. De extensie werkt echter wel het beste als je al een basiskennis hebt van de taal die je weelt leren.

De extensie heeft verder een speciale functie om woorden uit te lichten en minder bekende woorden grijs te maken. Dit kun je aanpassen aan het niveau waar je op zit. Houd je je muis op een woord, dan verschijnt er een woordenboek. Klik je er op, dan kun je het woord horen. De dialoog is ook te vertragen en je kunt de video pauzeren aan het einde van iedere ondertiteling. Er is zelfs een catalogus met aanbevelingen van films en series waar je goed mee kunt leren.

De extensie is helemaal gratis te gebruiken. In de toekomst moeten er ook nog extra functies komen, zoals extra ondertiteling en nagesynchroniseerde dialoog. Die functies zouden alleen beschikbaar worden voor betalende gebruikers. Het enige nadeel is dat de extensie alleen in Chrome werkt, dus niet op je televisie.