‘Chrysler brengt nog dit jaar deels zelfrijdende auto met Google’s technologie op de markt’

De nieuwe Chrysler Pacifica die dit jaar op de markt komt, zou worden uitgerust met een deel van de technologie die is ontwikkeld voor de zelfrijdende auto van Google. Het zijn de eerste stap in de samenwerking tussen Google en Fiat Chrysler die vorige week naar buiten kwam. De officiële deal zou mogelijk vandaag nog rondkomen, schrijft Bloomberg op basis van een bron die anoniem wil blijven.

De deal zou betekenen dat de technologie van Google nog dit jaar op de markt komt. Daarbij gaat het niet om een volledige autonoom voertuig, maar om delen van de zelfrijdende technologie. Waar het dan precies om gaat is nog onduidelijk, maar het zou logisch zijn als het gaat om bijvoorbeeld zelfstandig rijden op de snelweg. Een technologie die bijvoorbeeld Tesla al aanbiedt met zijn Auto-Pilot.

Als de deal daadwerkelijk rondkomt zou de verdere toepassing van Google’s technologie wel eens in een stroomversnelling kunnen komen. Google heeft namelijk al gezegd dat het zelf geen auto’s voor de markt wil produceren. Het zoekt daarom de samenwerking op met de bestaande industrie en dan waarschijnlijk niet met één enkele fabrikant.

Eind vorig jaar ging als het gerucht dat Ford met Google zou gaan samenwerken. Deze geruchten hebben echter nog niet geresulteerd in de verwachte aankondiging van deze samenwerking. Maar wie weet is Ford na Fiat Chrysler wel de volgende in de rij om een auto met Google’s technologie op de markt te brengen.