Jan Lammers: “Circuit Zandvoort is sowieso in februari klaar”

In dronebeelden van het circuit die vorige week op YouTube verschenen is goed te zien hoe de werkzaamheden op Circuit Zandvoort op dit moment opschieten. Volgens sportief directeur Jan Lammers is het circuit ruimschoots op tijd klaar voor de Formule 1 race op 3 mei 2020. “We hebben nog geen vorst gehad en verwachten het ook niet meer. Maar zelfs al zou het nog gaan vriezen dan zijn we uiterlijk eind februari klaar, zoals gepland”.

Op de website van circuit Zandvoort viel al te lezen dat de eerste race events gewoon weer gepland staan vanaf begin maart. Ook de Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run, een populair fiets- en hardloopevenement in de regio op 29 maart gaan gewoon door.

“Alle sloopwerkzaamheden zijn in december al afgerond” vertelt algemeen directeur Robert van Overdijk. “het is goed om te zien dat we inmiddels in de opbouwende fase zitten en alles weer aan kunnen gaan kleden. De baan zelf is sowieso in februari klaar”.

We werkzaamheden aan het circuit worden uitgevoerd door VolkerWessels, tevens één van de founding partners van de Dutch GP. Tijdens het persevent werd onderstaande video getoond, waarin goed te zien is wat er allemaal nog gaat gebeuren, en waar alles komt.

Zo is onder meer te zien hoe langgerekt de tribunes langs het lange rechte stuk precies worden. De bekende F1 fanzone komt op het terrein direct rechts naast de hoofdingang. Ook zijn de twee nieuwe kombochten, de Arie Luyendyk en Hugenholzbocht, te zien. Deze bochten zijn nog niet geasfalteerd, maar al wel volledig aangelegd.

Verder komt er een nieuw medical center, een nieuwe Paddock club en zelfs een spectaculair nieuw podium (met DJ!). Details daarover worden op een later moment bekend gemaakt.