Cirque du Soleil experimenteert met drones in sprookjesachtige video

De mogelijkheden van drones gaan verder dan we nu voor mogelijk kunnen houden. Zo gebruikt Cirque du Soleil ze binnenkort mogelijk in een voorstelling, waarbij de drones vermomd worden als magische, vliegende nachtlampjes. Deze week lanceerde het theater een video waarin de interactie tussen een acteur en de drones gedemonstreerd wordt:

Volgens de Cirque du Soleil regisseurs zorgen drones er voor dat er een live interactie tussen mens en technologie ontstaat, hetgeen een nieuwe dimensie aan een voorstelling kan geven. In het filmpje is te zien hoe een lampenmonteur met moeite kan werken in zeer donkere lichtomstandigheden. Op dat moment krijgen de lampen om hem heen vleugels en gaat de acteur een soort dans met ze aan waarbij hij met zijn armen de lampenkappen bestuurt. In de lampen zijn onzichtbare drones verstopt, waardoor de ineractie mogelijk wordt.

Cirque du Soleil lanceerde ook een making off video, waarin wordt uitgelegd hoe het experiment precies tot stand kwam. Inspirerend om te zien: