Cisco en Microsoft lanceren nieuw cloud platform

Cisco en Microsoft hebben hun partnership uitgebreid door een nieuw cloud platform te lanceren. Het nieuwe platform is ontworpen om de verkoop van zowel Cisco’s als Microsoft’s belangrijkste cloud producten te stimuleren.

Het nieuwe platform, genaamd Cisco Cloud Architecture for the Microsoft Cloud Platform, is een combinatie van Microsoft’s clouddienst Azure en de Cisco Application Centric Infrastructure. Door de twee platformen met elkaar te integreren kunnen de bedrijven de verkoop van hun diensten stimuleren.

Zowel Microsoft als Cisco biedt een scala aan cloud diensten aan, die via het nieuwe platform samengebracht kunnen worden. Hiermee creëren de bedrijven één pakket met de beste producten en diensten van de beide platformen.

Intercloud

Daarnaast werkt Cisco hard aan de volgende innovatie van de cloud; Intercloud. Met Intercloud probeert Cisco verschillende cloud omgevingen wereldwijd met elkaar te verbinden, waardoor er één gekoppeld netwerk ontstaat. Met Intercloud biedt Cisco een architectuur aan voor het Internet of Things, waarmee diverse applicaties verbonden kunnen worden op zakelijk gebied.

Via het nieuwe platform hoopt Cisco meerdere cloud providers over te halen om deel te nemen aan Intercloud. Op dit moment hebben veertien cloud providers aangegeven de overstap te zullen maken naar het gekoppelde netwerk van Cisco.