Cisco pompt 444 miljoen euro in slimme stad Berlijn

Cisco gaat 444 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van Berlijn als smart city en enkele andere projecten in Duitsland. Het bedrijf gaat daarvoor samenwerken met de Duitse hoofdstad op het gebied van e-Health, veiligheid en netwerkinfrastructuur. Samen willen ze specifieke oplossingen ontwikkelen waar elke inwoner van de stad wat aan heeft, schrijft Cisco in een persbericht.

De investering in Berlijn onderdeel van Deutschland Digital, een initiatief dat dat het bedrijf vorige week aankondigde om de komende drie jaar een half miljard dollar in de digitalisering van het land te pompen. Bedrijven en publieke instanties in Berlijn moeten onderdeel uit gaan maken van een netwerk waar iedere partij data kan delen, zodat iedereen daar zijn voordeel uit kan halen.

Dat moet leiden tot bijvoorbeeld een platform waarop data op het gebied van weer, verkeer en milieu gecombineerd worden, zodat hulpdiensten zoals de politie en brandweer en ziekenhuizen sneller op noodsituaties kunnen reageren en hun middelen beter kunnen verdelen.

Op het gebied van gezondheidszorg willen Cisco en Berlijn ook een platform ontwikkelen waarop bijvoorbeeld huisartsen en ziekenhuizen onderling data kunnen uitwisselen over patiënten, mits ze daar toestemming voor geven. Daarnaast willen ze onderzoeken hoe technologie kan helpen om een betere gezondheidszorg aan vluchtelingen te bieden.