Dit is het geheim van Co-Star: dé astrologie-app van 2020

Co-Star

2020 was een bijzonder jaar, laten we dat even vooropstellen. Het was het jaar van de pandemie met de daarbij horende complotdenkers, het jaar waarin het vaccin tegen het coronavirus nog werd uitgebracht én goedgekeurd en het jaar waarin een hoop mensen zich lieten leiden door de stand van de sterren. Want astrologie is onder een hoop millennials niet meer weg te denken.

Co-Star app

Ben je een beetje into astrologie? Dan mag de app Co-Star niet ontbreken op jouw telefoon. De CEO en founder van de app, Banu Guler, laat weten dat inmiddels al zo’n 20 procent van de jonge Amerikanen deze app dagelijks gebruiken. Al is het alleen maar even om te checken of zij vandaag een creatieve dag zullen hebben of niet.

Co-Star app

Volgens de CEO van Co-Star draait deze app niet per se om de astrologie, maar eerder om het samenbrengen van mensen. Het zit namelijk zo: je kunt je vrienden (en onbekenden) toevoegen in de app, om er op die manier achter te komen op welke vlakken jullie samen matchen. En op welke vlakken vooral ook niet. Geloof je ook maar een beetje in astrologie, dan is het een idee om jouw crush even door de Co-Star app te halen. En dan draait het niet alleen om de vraag wanneer hij of zij is geboren, maar vraag dan ook direct even om het juiste tijdstip én de plaats. Zo weet je namelijk niet alleen wat iemands horoscoop is, maar ook wat iemands maanteken en ascendant is en kom je er snel genoeg achter of jullie persoonlijkheid goed samen gaat of juist niet. Of je kunt gewoon je eigen gevoel volgen, natuurlijk.

Maar hoe kwam Guler eigenlijk op het idee om deze app de wereld in te brengen, en hoe heeft ze er zo’n succes van weten te maken? Ze sprak met Bustle en daar kwamen een paar mooie antwoorden uit.

Van dronken idee naar werkelijkheid

Ze vertelt dat het makkelijk lijkt, een app de wereld in slingeren. Je hebt een idee, je bedenkt een design en je lanceert het. Maar zo makkelijk was het niet, volgens Guler. “Er zitten best nog een aantal stappen tussen het bedenken van een crappy idee dat gebeurt wanneer je dronken bent met vrienden, tot het daadwerkelijk lanceren ervan.” Haar advies als het gaat om zelf een app lanceren? “Kijk naar de apps en bedrijven die jij waardeert, en hoe zij van punt A naar B zijn gekomen. Laat je hierdoor inspireren bij het maken van je eigen keuzes.”

Het grootste obstakel waar Guler mee te maken kreeg, was het opschalen van de app. “Er zijn maar een paar mensen die weten hoe je een app kunt opschalen zodat miljoenen downloads en gebruikers kan handelen. We zetten continu goede en slimme mensen in om ons hierbij te helpen: ons team is divers met mensen van kleur en vrouwen.” En dat laatste is een belangrijk punt voor Guler. Ze laat weten dat de tech-wereld vooral bestaat uit witte mannen, waardoor er een flinke pay-gap is ontstaan. Met Co-Star wil ze hiervoor waken.

Tot slot vertelt ze hoe trots ze is op haar eigen product. “Ik heb iets gemaakt waar mensen om geven, dat zorgt ervoor dat ik ’s ochtends uit bed kom. Er zijn een hoop jonge vrouwen die zeer begaan zijn met de app. Dat maakt me trots.”

Afbeelding: Pexels