8 apps om de goede voornemens voor komend jaar wél vol te houden

goede voornemens

Het is bijna zo ver: nog even en we kunnen 2020 achter ons laten. Een jaar dat voor iedereen anders liep dan verwacht. En misschien juist daarom ook wel extra goed om even te reflecteren op dit jaar. Ben je niet zo van het reflecteren en kijk je liever vooruit? Dan heb jij vast je lijstje met goede voornemens al klaar.

Maar het is dan elk jaar weer de vraag: hoe ga je ervoor zorgen dat je deze goede voornemens dit jaar wél gaat volhouden? Ook al kunnen we niet voorspellen hoe 2021 er voor ons uit gaat zien, of we dan misschien weer eens kunnen dansen op een festival, weer met z’n allen naar de bioscoop, je opa en oma knuffelen of weer uiteten zoals we dat voorheen deden, wie zal het zeggen? Eén ding is zeker: deze apps helpen jou bij het volhouden van jouw goede voornemens. Wat deze ook mogen zijn.

Stoppen met Quit Now

Bij goede voornemens, denk je aan stoppen met roken. Want jaar in, jaar uit, staat deze habit weer in het lijstje met goede voornemens. Het is slecht voor je gezondheid, het stinkt, het is duur: genoeg redenen om nooit meer te roken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Quit Now helpt je erbij. Het houdt je gezondheid in de gaten zodat je precies ziet waar je het écht voor doet.

Mediteren Headspace

Toe aan meer rust in je hoofd of is jouw goede voornemen om meer te mediteren komend jaar? Dan mag de app Headspace niet ontbreken in de lijst van apps. Het helpt je op een laagdrempelige manier om eens wat vaker te mediteren. Ideaal dus!

Alles overzichtelijk in Microsoft To Do

En waar houd je al deze goede voornemens dan bij? Juist, in de makkelijkste en meest overzichtelijke to do-app die er bestaat. Ofwel: Microsoft To Do. Wie voorheen Wunderlist gebruikte, zal deze app inmiddels wel op zijn telefoon hebben geïnstalleerd, want die werd namelijk door Microsoft overgenomen. Wie deze nog niet heeft: downloaden maar. Het gaat je leven makkelijker maken.

Meer bewegen met Down Dog

Voorlopig zijn de sportscholen nog even gesloten, en we weten niet hoe dat er in 2021 uit gaat zien. Voor degenen met ‘meer bewegen’ op hun lijst met goede voornemens, is Down Dog een ideale app. Het begon oorspronkelijk met een yoga-app, maar inmiddels zijn er al meerdere versies uitgerold. Van Barre, tot HIIT workouts tot zelfs een gratis meditatie app.

Daily water – gezonder leven

Meer water drinken in 2021? Daar helpt Daily Water je zeker bij. Het drinken van genoeg water kan er zo nu en dan wel eens bij inschieten, maar dat is verleden tijd dankzij deze app. Nooit meer last van hoofdpijn vanwege een tekort aan water.

Minder nieuwe kleding kopen (en meer verkopen) via Vinted

Wil je in 2021 (nog) bewuster met leven en ben je daarom van plan om wat minder (nieuwe) kleding te kopen? Dan is Vinted de uitkomst. Via deze app verkoop je héél gemakkelijk je kleding, én kun jij hier tweedehands pareltjes scoren. Win-win dus.

Minder voedsel verspillen dankzij Toogoodtogo

Nog een tip voor als je wat bewuster wilt leven het komende jaar: de app Toogoodtogo. Hiermee ga je voedselverspilling namelijk tegen. Supermarkten, bakkers, slagers en horecagelegenheden die voedsel overhebben, bieden het voor een prikkie aan via deze app. Handig én milieubewust.

Forest – minder tijd op je telefoon spenderen

Ben je van plan om wat minder tijd op je telefoon te spenderen in het komende jaar? Ook al is dat dé manier hoe we tegenwoordig nog een beetje verbonden met elkaar kunnen zijn, kunnen we er allemaal zo nu en dan allemaal wel iets van minderen. Instagram, Facebook en TikTok: je houdt het allemaal in de hand dankzij de app Forest.