Google maakt met Coded Couture een jurk van de data die het bedrijf over je verzamelt

Fashionista’s opgelet: Google heeft een manier gevonden om je kleding wel heel persoonlijk te maken. Samen met Ivyrevel, een label van H&M, werkt het techbedrijf aan jurken die gebaseerd zijn op je hobby’s en je favoriete locaties. Het gaat om Coded Couture, een project dat nu nog in de alpha-fase zit. Dit schrijft Google op haar Android Developers Blog.

Coded Couture is een app voor je telefoon die allerlei data die je telefoon verzamelt, combineert. Denk bijvoorbeeld aan wat je aan het doen bent, waar je bent en wat het weer is. Al deze informatie wordt een week lang door de app gevolgd en vervolgens door een algoritme verwerkt. Het systeem maakt daarna een digitale versie van de jurk, die je uiteindelijk kunt kopen. Qua jurken zijn er verschillende stijlen beschikbaar, bijvoorbeeld één voor je werk, één voor een feestje en een galajurk.

Test

Het leuke is dat Coded Couture niet alleen maar een experiment is van Google. Het moet echt werkelijkheid gaan worden. Op dit moment zijn ze nog bezig met de alpha-test, maar je kunt je al aanmelden voor een test voor de app beschikbaar wordt.

Ergens in de herfst moet de app voor iedereen beschikbaar worden. Wat een jurk ons dan gaat kosten, is nog niet duidelijk. Daarnaast is het nog maar de vraag of er ook andere kledingstukken met Coded Couture gemaakt kunnen worden.