CoDrone wil jongeren leren programmeren met een drone

Het Amerikaanse bedrijf CoDrone wil een speciale kit bouwen waar kinderen zelf een drone van kunnen maken. Het doel van de speciale kit is om ze op die manier te leren programmeren. In het pakket zitten een drone, een controller, een bluetooth-module en USB-kabel.

De drone is 133 x 133mm groot en weegt ongeveer 37 gram. Hij kan zo’n 8 minuten in de lucht blijven en zo’n 50 meter afleggen. Hij beschikt daarnaast over een gyroscoop, een versnellingsmeter, optische sensor, luchtdruksensor en infrarood. Al deze sensoren kunnen gebruikt worden om uiteindelijk een game te programmeren.

Hiervoor moet wel eerst de controller in elkaar worden gezet. Die bestaat namelijk uit een Arduino-compatibel bord, joystick en een accupakket en moet nog zelf in elkaar worden gezet.

f8121e4c44d09551bdd5822edf3fbc50_original

Hierna kun je door middel van de softwaretool, online documentatie en video’s via de Robolink Community leren hoe er een spel geprogrammeerd kan worden, waarbij de drone bijvoorbeeld bepaalde bewegingen kan maken, mensen kan volgen of op andere drones kan ‘schieten’.

De drone komt in eerste instantie als één geheel, maar is ook volledig te demonteren en kan bijvoorbeeld worden uitgerust met wielen om er een rijdend voertuig van te maken. Het pakket staat momenteel voor 139 dollar op Kickstarter. Het streefbedrag is al in enkele dagen behaald en CoDrone hoopt de eerste pakketen in maart te kunnen leveren.