Coinbase gaat mogelijk veel meer cryptovaluta toevoegen

Chip cryptovaluta Samsung

Coinbase gaat mogelijk veel meer cryptovaluta toevoegen aan zijn diensten. CEO Brian Amstrong zei namelijk tegenover TechCrunch dat het bedrijf dit van plan is. Op dit moment biedt het handelsbureau slechts vijf cryptovaluta aan, namelijk Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum Classic en Litecoin.

Het toevoegen van een valuta ging tot nu toe steeds vrij traag. Het bedrijf kondigde plannen aan, en liet het later weten als de nieuwe valuta beschikbaar was. Maar als je honderden tokens toe wilt voegen, dan is dit niet handig.

Per locatie beschikbaar maken

Daarom gaat Coinbase het proces versnellen, door het handelen in bepaalde tokens te limiteren tot specifieke locaties als dat nodig is.

“Vandaag kondigen we een nieuw proces aan, waarmee we sneller valuta toe kunnen voegen die voldoen aan de lokale wetten, door door aan aanvragen te voldoen per jurisdictie. In de praktijk betekent dit dat sommige nieuwe valuta die op ons platform staan tijdelijk alleen beschikbaar zijn voor klanten in specifieke gebieden”, aldus de CEO.

Voortaan komen er dus geen twee aankondigingen meer, maar een enkele onthulling. Maar het hint er ook op dat er veel meer cryptovaluta naar Coinbase komen.

Daarnaast zei het bedrijf dat het mogelijk om betalingen voor het toevoegen van de valuta gaat vragen. Dit is gebruikelijk voor diverse andere handelsbureaus. De bedoeling is dat je daarmee de kosten kunt maken om projecten toe te voegen.