Twitter kondigt nieuw beleid aan voor ‘dehumaniserende spraak’

Twitter heeft een nieuw beleid aangekondigd over ‘dehumaniserende berichten’. Daarbij vraagt het zijn gebruikers voor de eerste keer ook om feedback op de voorgestelde regels. Het beleid moet later dit jaar van kracht worden, aldus Wired.

Het beleid verbiedt content dat “anderen dehumaniseerd op basis van hun lidmaatschap van een te identificeren groep, ook als het materiaal geen direct doelwit heeft”. Dehumaniserende content is “het beschrijven van andere mensen op zo’n manier dat het hun menselijkheid ontkent of afneemt”. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van iemand met een insect of een demoon.

Daarmee is het een uitbreiding op het beleid over haatberichten, wat gebruikers verbiedt om te dreigen met geweld of om een specifiek individu aan te vallen wegens zijn ras, seksuele oriëntatie of geslacht.

“We krijgen berichten van mensen over content waarvan zij denken dat het onze regels schendt, maar dat niet doet. De dehumaniserende content en het dehumaniserende gedrag is een van de gebieden dat voorkomt in een groot deel van die berichten”, aldus Del Harvey, de vicepresident van trust and safety.

Feedback

Gebruikers mogen nu dus voor het eerst ook hun mening geven over de regel. Hier heb je twee weken de tijd voor en kun je doen via een enquête. Daarbij worden vragen gesteld als: “Is het beleid duidelijk?” en “Hoe kan het verbeterd worden?” De enquête wordt beschikbaar in het Engels, Spaans, Arabisch en Japans.