Eerste commerciële bezorging met drone uitgevoerd door 7-Eleven

De Amerikaanse supermarkt 7-Eleven heeft de eerste commerciële bezorging met drones uitgevoerd. De keten bezorgde eerder deze maand boodschappen bij een huis in Reno, Nevada. De autonome drone vloog hiervoor 1,6 kilometer.

De bezorging werd in samenwerking met Flirtey, fabrikant van drones, gedaan. Zij kozen een winkel waarvandaan ze wilden bezorgen – de 7-Eleven dus –  en vroegen klanten vervolgens of ze aan het pilot-programma mee wilden werken.

Volgens 7-Eleven bracht de drone een sandwich met kip, koffie, donuts, snoepgoed en Slurpees. Alle boodschappen zaten in twee verpakkingen, die ieder apart naar het huis gevlogen werden. Bij aankomst werd de verpakking op de grond geplaatst en opgehaald door de eigenaren van het huis.

Bezorgingen als deze is een doel waar veel winkels naartoe werken. Onder meer Amazon en Walmart willen eenzelfde soort service aan gaan bieden. Nadeel is echter dat er veel regelgeving is waar rekening mee gehouden moet worden, waardoor dit vooralsnog niet mogelijk lijkt te zijn. Het experiment van 7-Eleven en Flirtey lijkt echter wel een stap in de goede richting.

Dit is overigens niet de eerste bezorging van Flirtey. In 2015 bezorgde het al als eerste bedrijf medische benodigdheden in Virginia, bracht water en noodvoorraden naar een huis in Nevada en voltooide de eerste bezorging van de kust naar een schip.