Conceptauto van Mercedes-Benz past zijn vorm aan aan de omstandigheden

Mercedes-Benz Concept IAA

Hoe zou de auto van de toekomst eruit kunnen zien? Vroeger moest je daarvoor gaan kijken op autoshows in onder meer Frankfurt en Tokyo, tegenwoordig staan de nieuwste conceptauto’s gewoon op de CES in Las Vegas. Waaronder een bijzondere blik in de toekomst, die gemaakt is door Mercedes-Benz.

De Concept Intelligent Aerodynamic Automobile is niet helemaal nieuw, hij stond vorig jaar al op de Frankfurt Auto Show. Echter: Mercedes heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo kan de auto binnen realtime 3D-animaties tonen, dankzij een samenwerking met Nvidia en The Foundry. De auto maakt hiervoor gebruik van de supercomputer Nvidia Drive, die deze CES werd gepresenteerd.

Het tofste van de auto is echter het feit dat hij zichzelf aan kan passen als je hard rijdt, zodat zijn vorm aerodynamischer wordt. Zodra hij een snelheid boven de 80 km/u haalt komen er een soort vinnen uit de auto. Ook de velgen passen hun vorm aan aan hun snelheid.

Mercedes-Benz zegt zelf over de auto:

De ‘Conccept IAA’ is een digitale transformator, die aan de hand van een voorbeeld demonstreert welke fundamentele veranderingen we zien in de autoindustrie. Het concept geeft ook inzicht in de digitale auto van de toekomst: digitaal ontwikkeld en geproduceerd en volledig verbonden met de buitenwereld.