YOFiMeter verstuurt bloedwaarden diabetici automatisch naar huisarts

De Amerikaanse telecomprovider AT&T is een samenwerking begonnen met de ontwikkelaars van de slimme glucose-monitor YOFiMeter, om daarmee diabetespatiënten te helpen de data rondom hun bloedsuikerspiegel beter bij te houden en te delen met bijvoorbeeld de huisarts.

De monitor is een alles-in-een testkit die door middel van een prikje in de vinger het suikergehalte in het bloed meet en deze informatie online opslaat. AT&T gaat hierbij helpen om het voor de patiënt zo makkelijk mogelijk te maken om de data door te sturen naar de desbetreffende arts.

De YOFiMeter is niet het eerste apparaat dat het leven van diabetespatiënten wil vergemakkelijken. Zo schreven we eerder deze week bijvoorbeeld over de samenwerking van IBM met Medtronic die een te lage bloedsuikerspiegel willen voorspellen.

Daarnaast is de YOFiMeter ook nog niet goedgekeurd door de FDA en is het de vraag hoe graag patiënten hun gegevens willen delen over een draadloos netwerk dat AT&T “zwaar beveiligd” noemt, maar daar geen verdere info over wil geven laat The Verge weten.

AT&T zegt dat als het product wordt goedgekeurd, de productie zo snel mogelijk wordt gestart. Er zijn verder geen details over de prijs bekend of wanneer de goedkeuring van de FDA wordt verwacht.