Controle over je Hyundai met Android Wear smartwatch

De wearable trend laat ook de auto-industrie niet ongemoeid. Verschillende autofabrikanten hebben recent hun visie gegeven over hoe smartwatches binnen auto’s geïntegreerd kunnen worden. Vorig jaar demonstreerde Hyundai de Google Glass integratie met het BlueLink connected car platform. Vervolgens bleef het muisstil rondom deze integratie met Google Glass en mogen we dit jaar een integratie met Android Wear verwachten.

De smartwatch app voor Android devices, die begin dit jaar uitkomt, biedt veelal dezelfde functionaliteiten als de huidige BlueLink smartphone app; zo kun je de motor op afstand starten en stoppen, de verlichting aanzetten, de deuren ver- en ontgrendelen en kun heb je de optie om je auto terug te vinden in een parkeergarage. De app stuurt een locatie naar Google Maps zodat je weet waar de auto staat.

Heb je een Android Wear watch en een Hyundai (met Bluelink)? Dan is het een leuke functionaliteit om te proberen, maar voorlopig wordt het afgeraden om speciaal voor deze functionaliteit een smartwatch of Hyundai te kopen. Daarvoor werkt de technologie voorlopig helaas nog niet vlekkeloos genoeg volgens de eerste gebruikers.

ces-2015-banner-eventwall