Belkin breidt connected home line WeMo uit met nieuwe sensoren

Belkin breidt haar WeMo sensor line uit met magneten, deur- en kamersensoren en een slimme sleutelhanger. Met de vier nieuwe sensoren krijg je nog meer controle over alle aangesloten apparaten binnen jouw connected home.

Belkin zet met deze sensoren in op de veiligheid in en om het huis. Het voordeel hiervan is dat de nieuwe sensoren verbonden kunnen worden met andere apparaten binnen een connected home, in tegenstelling tot de veiligheidsoplossingen van security-bedrijven. Daarnaast rekent Belkin geen abonnementsgeld en is het slechts een kwestie van ‘plug and play’.

Wemo-connected-home-ces2015

De deur- en raamsensor geeft een signaal, middels magneten, wanneer een deur of raam wordt geopend. Dit is niets nieuws, maar het is zeker een leuke toevoeging als je al gebruikt maakt van andere WeMo connected-devices.

De sleutelhanger werkt als een soort tracker. Er wordt een melding verstuurd als iemand het huis verlaat of binnenkomt. Dit is een handige optie voor bezorgde ouders die graag wat meer inzicht willen in wat hun kind uitspookt. Een groot voordeel van de sleutelhanger is de optie om bij het verlaten van het huis alle connected devices uit te laten gaan.

De WeMo alarm sensor is een toevoeging op het gebied van brand en koolmonoxide gevaar. De sensor stuurt meldingen naar je smartphone als er iets gebeurt terwijl je van huis bent. Zo word je direct gealarmeerd als het brandalarm afgaat.

Ten slotte hebben we de WeMo Room Motion sensor. Deze sensor doet precies wat er van de sensor verwacht wordt en tracked onverwachte bewegingen rondom het huis. Aardige feature is dat de sensor alleen werkt op bewegingen van mensen en dat de sensor niet werkt op huisdieren. Dit komt ten goede aan de betrouwbaarheid van de sensor. De sensor heeft een range van ruim 9 meter en kan een 90 graden hoek maken.

Ben je een connected home fan maar heb je verder geen apparaten van Belkin? Geen zorgen, de nieuwe sensoren werken met IFTTT en functioneren ook binnen andere connected homes.

Belkin verwacht dat de nieuwe sensoren beschikbaar zijn vanaf half 2015. Er zijn nog geen prijsindicaties.

ces-2015-banner-eventwall