Cybic E-Legend: zelfs de fiets krijgt ondersteuning voor Alexa

Cybic E-Legend, fiets

Spraakassistenten vind je tegenwoordig in allerlei apparaten. En nu ook in een fiets. Cybic heeft namelijk de Cybic E-Legend gemaakt, een fiets met ondersteuning voor Amazon Alexa. Dat schrijft Engadget.

Zo’n fiets klinkt misschien ietwat vreemd, maar de toevoeging van Alexa kan best wat voordelen hebben. Je kunt snel te horen krijgen waar je heen moet, de verwarming vast aanzetten voordat je thuis komt en een berichtje naar vrienden of familie sturen als je later bent.

De fiets heeft een klein computerscherm in het midden van het stuur. Daarin zit ook een smalle speaker en een microfoon. Engadget stelt dat de microfoon jou wel goed hoort, maar dat de speaker wel wat zacht staat. Je kunt echter verbinding maken met een bluetooth-koptelefoon en zo alsnog naar Alexa luisteren. Ook kan de fiets verbinding maken met het internet via een verbonden telefoon of een SIM-kaart.

Bovenop het frame zit een plastic panel met drie fysieke knoppen. Hiermee kun je de lampen aanzetten, de fiets op slot zetten met een speciaal slot aan de achterkant en een foto maken met een camera die met bluetooth of WiFi verbonden is.

Verenigd Koninkrijk

Amazon zelf stelt dat Cybic het eerste bedrijf is met een fiets met Alexa. Het gaat om twee varianten: een gewone fiets en een hybride versie. Beide fietsen worden vanaf deze zomer in het Verenigd Koninkrijk verkocht en komen later ook naar andere markten. Hoeveel de fietsen gaan kosten, is nog onbekend.