Instagram laat je op iOS naar meerdere accounts tegelijkertijd posten

Instagram

Instagram wordt door ontzettend veel mensen gebruikt, maar het heeft wel een nadeel. Als je meerdere accounts hebt waar je dezelfde foto op wilt plaatsen, moet je dat per account doen. Het sociale medium gaat het nu echter mogelijk maken om een foto op meerdere accounts tegelijkertijd te zetten, meldt TechCrunch.

De functie is vooralsnog alleen beschikbaar op iOS. Wil je een foto plaatsen op diverse accounts, dan maak je net zoals altijd een bericht aan. Vervolgens kun je aangeven op welke accounts deze geplaatst moet worden, met vergelijkbare schuifjes als voor het delen van je bericht op Facebook en Twitter.

Op die manier wordt het een stuk eenvoudiger om die foto die op twee van je accounts thuishoort te plaatsen. Daarentegen zullen verschillende publieken dezelfde foto zien met dezelfde tekst, waardoor je feed mogelijk minder origineel en persoonlijk aanvoelt.

Regrammen niet mogelijk

Verder is het nog altijd niet mogelijk om berichten van andere te regrammen. Berichten van jezelf kun je ook niet opnieuw plaatsen op een ander account van jezelf als hij eenmaal gepubliceerd is.

De functie werd ontdekt via een tip van Zachary Shakked, oprichter van SocialThings, aan TechCrunch. Een woordvoerder van Instagram heeft de functie voor iOS inmiddels bevestigd. Of de functie ook naar Android en Stories komt, is nog onbekend.