D-Day voor Apple: Hebben we na vanavond een iPhone 6 en iWatch?

De dag waar Apple fans over de hele wereld al maandenlang naar uitkijken is aangebroken: Vanavond om 19.00 Nederlandse tijd maakt Apple bekend welke nieuwe producten het de komende tijd gaat introduceren. Dat er een iPhone 6 met een 5,5 inch scherm wordt aangekondigd lijkt zo goed als zeker, maar tovert Tim Cook vanavond nog meer verrassingen uit zijn hoge hoed?

Het is inmiddels ruim 4,5 jaar geleden dat Apple zijn laatste productintroductie deed, in de vorm van de iPad. Sindsdien hebben we het met hard- en software updates moeten doen. Handig, maar niet écht baanbrekend. De laatste maanden hinten diverse mensen binnen Apple waaronder Tim Cook zelf, naar de introductie van een compleet nieuwe productcategorie door Apple.

It means more to us to get it right than to be first

Het zou dan mogelijk gaan om een wearable waarmee gebruikers hun health- en fitness data kunnen tracken of apparatuur in hun huis kunnen besturen. De tekenen dat een ‘iWatch’ zich aandient zijn in ieder geval gunstig: Zo kondigde Apple voor de zomer iOS 8 aan waarin twee nieuwe functionaliteiten werden geintroduceerd: Health Kit voor het verzamelen van gezondheidsdata en Home Kit voor de koppeling met smart home apparaten zoals Nest of Philips Hue.

Dat de spanning in Silicon Valley vandaag hoog oploopt komt ook al vanwege de locatie die Apple voor zijn keynote heeft geboekt: In het zelfde auditorium introduceerde Steve Jobs precies 25 jaar geleden de allereerste Mac computer. De keuze voor deze ruimte insinueert volgens insiders dat dit event opnieuw ‘een historische gebeurtenis’ zou kunnen worden.

Al het personeel dat op en om de eventlocatie aan het werk is moet in ieder geval aan de strengst mogelijke veiligheidsmaatregelen voldoen. Zo zijn alle mobiele telefoons van medewerkers gesealed met een speciaal zegel zodat er geen foto’s of berichten kunnen worden gemaakt en verstuurd. Wanneer het zegel van kleur is veranderd, mag de persoon op staande voet worden ontslagen.

Vanavond om 19.00 weten we of Apple onze dromen waar maakt. Een livestream van het event is dan live te volgen via de Apple site.