Daimler gaat zelfherstellende HERE Maps gebruiken voor autonome Mercedes

De autonome Mercedes-Benz modellen van Daimler gaan rijden op HERE Maps. De auto’s gaan navigeren op HERE HD Live Maps, een kaart die ‘zelfherstellend’ is. Dat zegt Daimler in een persbericht.

HERE, de kaartendienst van Nokia, is deels in handen van Daimler. Vorig jaar kondigde Daimler ook al een samenwerking aan met Bosch, dat onderdelen gaat maken voor de autonome Mercedes. Ook gaat de autofabrikant samenwerken met Uber.

De Live Map van HERE kan zich volgens Daimler realtime aanpassen aan veranderingen op de weg. Bij een wegversmalling zou de auto in staat zijn van rijbaan te wisselen en de snelheid aan te passen. Om dat te kunnen, moet de kaart bijna in realtime updaten. De kaart maakt niet alleen gebruik van de eigen gegevens, maar ook van sensorgegevens afkomstig van andere voertuigen.

Daimler zegt dat de zelfherstellende HERE-kaart een grote stap is richting de zelfrijdende auto. Bestuurslid Ola Källenius: “Voor autonoom rijden hebben we kaarten nodig die tot op de centimeter nauwkeurig zijn en zichzelf bijna in real time updaten. Met de nieuwe HD Live Map en de rijke, continu in
omvang toenemende datastroom zetten we een grote stap richting autonoom rijden.” Volgens een eerder bericht wil Daimler de eerste autonome auto over vier jaar in productie brengen.