Data van 100 miljoen gebruikers mogelijk op straat na hack Quora

datalek, Cybercrime, hack, cyberaanval, dark web

De vragensite Quora is het slachtoffer geworden van een hack, meldt The New York Times. Daarbij zijn mogelijk de privéberichten en accountinformatie van ongeveer 100 miljoen gebruikers buitgemaakt. Het bedrijf onderzoekt nog hoe de hack, die vrijdag ontdekt werd, heeft kunnen plaatsvinden.

“Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit soort dingen niet gebeuren, en we hebben daar niet aan voldaan”, aldus CEO Adam D’Angelo in een blogbericht. Het bedrijf stelt verder dat het onwaarschijnlijk is dat het incident resulteert in identiteitsdiefstal, gezien er geen gevoelige informatie als creditcardgegevens aanwezig zijn op de site.

300 miljoen gebruikers

Quora heeft een groot aantal gebruikers. Naar eigen zeggen gebruiken 300 miljoen mensen wereldwijd de site minimaal eens per maand. Op de site kun je vragen stellen en kunnen anderen die beantwoorden.

Gebruikers die door de hack getroffen zijn, worden door de site op de hoogte gesteld. Daarnaast worden alle gebruikers die mogelijk getroffen zijn uitgelogd op de website. Gebruik je alleen een wachtwoord en geen tweestapsverificatie? Dan zul je een nieuwe aan moeten maken.