‘Microsoft werkt aan nieuwe browser gebaseerd op Chromium’

microsoft

Microsoft onthulde in 2015 zijn nieuwe browser: Edge. Maar erg populair is de browser niet, onder meer omdat er in het begin behoorlijk wat problemen waren. Het bedrijf zou de browser nu dan ook opgeven en een geheel nieuwe variant maken. Die browser zou gebouwd worden op Chromium, melden anonieme bronnen tegenover Windows Central.

Chromium ken je waarschijnlijk wel: het is hetgeen waar de browser Google Chrome op gebouwd is. De nieuwe browser van Microsoft draagt nu nog de codenaam Anaheim, en moet uiteindelijk Edge als de standaard browser op Windows 10 gaan vervangen.

Het is onbekend op Anaheim de naam Edge mee gaat krijgen of dat er een geheel nieuwe naam komt. Ook is niet bekend of de browser er anders uit gaat zien of dat het anders gaat werken. Wel weten we dat als Chromium inderdaad gebruikt gaat worden, websites zich hetzelfde gaan gedragen als in Google Chrome.

Code toegevoegd

Om de claims van de anonieme bronnen ondersteunen, wijst Windows Central er op dat engineers van Microsoft onlangs code hebben toegevoegd aan het Chromium-project. Dat suggereert dat Microsoft in ieder geval iets aan het doen is met Chromium.