De 6 fijnste yoga apps om thuis ook in beweging te blijven

Niet alleen thuiswerken is ons het afgelopen jaar helemaal aangeleerd, ook de workouts doen we tegenwoordig thuis of buiten. Omdat we helaas niet kunnen voorspellen wanneer de sportscholen weer open gaan, willen we je een handje helpen. Want de pandemie, school, werk, relaties: allemaal factoren die je een hoop stress kunnen bezorgen. En om nou een beetje te ontspannen én om genoeg te bewegen in een tijd waarin we massaal thuis zitten, heb je aan deze yoga apps zéker iets.

Deze 6 fijne apps zorgen ervoor dat jij je beter kunt ontspannen én lekker in beweging blijft.

Pocket Yoga – €3,50

Een zéér uitgebreide yoga app voor elk niveau. Of je nu net begint met yoga of al een tijdje bezig bent: hier zit je goed. De app biedt maar liefst 150 verschillende yoga oefeningen en je kunt zelf kiezen welke muziek jij hierbij wilt horen. Voor deze app betaal je eenmalig €3,50. Pocket Yoga is beschikbaar voor iOS en Android.

Down Dog – $7,99

Down Dog is er niet alleen voor yoga, maar ook voor Barre workouts, HIIT trainingen, prenatal yoga en meditaties, voor ieder wat wils dus. Je kiest zelf hoelang een training moet duren en krijgt elke keer een nieuwe training voorgeschoteld. Je kunt uit de soorten Vinyasa, Hatha, Gentle, Restorative, Yin, Ashtanga kiezen en je kiest zelf het niveau. Na een proeftraining van een paar dagen betaal je voor een 7,99 dollar per maand voor een lidmaatschap of 49,99 dollar per jaar. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Asana Rebel

Is het tijd om echt terug in shape te komen? Dan is de Asana Rebel app wellicht iets voor jou. Deze app combineert fitness met yoga en richt zich op gewichtsverlies tot het opbouwen van spieren. Mocht je het nog niet helemaal voelen om weer te gaan sporten, dan zal deze app je zeker motiveren. De app is gratis en is beschikbaar voor iOS en Android.

Yoga met Evy – €6,99

Evy kennen we natuurlijk allemaal van Hardlopen met Evy: een handige app die je helpt bij het opbouwen van het hardlopen. Maar kende je de yoga-versie hiervan al? Deze app is misschien ietwat commercieel, maar ziet er wel super strak uit en doet precies wat-ie moet doen: jou motiveren om een yoga lesje te pakken. In de app kun je kiezen uit verschillende lespakketten, waar regelmatig ook nieuwe lessen aan worden toegevoegd. Voor bijvoorbeeld het startpakket betaal je €6,99 per maand. Yoga met Evy is beschikbaar voor iOS en Android.

Daily Yoga – $9,99

Hoewel de naam anders doet klinken, hoef je deze oefeningen niet per se elke dag te doen – mag natuurlijk wel. In deze app vind je meer dan 50 yogalessen en 400 houdingen. De beginners hebben geluk: de eerste 7 yogatrainingen voor beginners zijn gratis. Daarna moet je een betaald account nemen, waarvoor je tussen de 9,99 tot 69,99 dollar op maand- of jaarbasis betaalt. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Yoga in Bed – €3,49

Heb jij elke ochtend weer moeite om je bed uit te komen? Dan is dit écht een app voor jou. De oefeningen die je in deze app vindt, zijn namelijk zó ontworpen om ze gewoon vanuit bed te doen. Zo kun jij de dag rustig beginnen, en train je toch je lichaam. Wat wil je nog meer? Yoga in Bed is beschikbaar voor iOS en kost €3,49.

Extra: Yoga with Adriene op YouTube

Heb je geen zin om een app te downloaden en pak je liever je laptop erbij om een lesje te volgen? Kijk dan eens naar de yogalessen van Adriene. Haar lessen zijn voor alle niveaus en je kunt het zo intens maken als je zelf wilt.

Beeld: Pexels