Zien: Disney+ geeft ons midseason trailer van WandaVision

WandaVision

WandaVision – de eerste original Marvel-serie op Disney+ – is inmiddels halverwege zijn seizoen. En één ding is zeker: er is iets heel erg mis in de wereld waar Wanda en Vision in wonen. Maar wat precies, dat zijn we nog aan het uitzoeken. Disney+ heeft echter een trailer vrijgegeven waarin we weer wat meer hints krijgen.

Na vier afleveringen van WandaVision weten we dat Vision in Westfield nog wel leeft, hij een gelukkig leven leidt met Wanda en dat ze inmiddels een tweeling hebben gekregen. Maar we weten ook dat deze wereld helemaal niet echt is. Sterker nog: van buitenaf hebben Darcy en Jimmy ontdekt dat het daadwerkelijk een komedieserie op tv is, waarin de lokale inwoners, Wanda en Vision allemaal een rol spelen. Wanda lijkt enige vorm van controle te hebben: als ze iets ziet of hoort wat haar herinnert aan haar echte leven, duwt ze het simpelweg weg.

Hoe die wereld dan ontstaan is en of Wanda echt alle controle heeft, dat weten we nog niet. Maar nu SWORD ter plaatse is, kun je erop rekenen dat exact dat uitgezocht wordt.

Nieuwe trailer

Een nieuwe trailer van WandaVision toont in ieder geval al wel hints daarover. Nu Monica Rambeau weer terug is in de echte wereld en ze van buitenaf mee kunnen kijken naar wat er in Westfield gebeurt, is er in ieder geval wat informatie voor hen (en ons). In de trailer zien we dan ook dat Monica onderzocht lijkt te worden.

Daarnaast zien we dat Wanda en Vision voorlopig nog niet weggaan. We zien de twee samen in verschillende tijdsperioden, wat suggereert dat de komedieserie in Westfield gewoon doorloopt. Uit de beelden is bovendien duidelijk dat Agnes – over wie behoorlijk wat theorieën rondzingen – voorlopig ook rond blijft hangen. En met de trailer worden die theorieën waarschijnlijk alleen maar verder uitgewerkt: we zien hoe Agnes zegt “shall we take it from the top”. Oftewel: Agnes lijkt betrokken te zijn bij wat er in Westfield gebeurt.

Opzoek naar wat echt is

Tegelijkertijd is ook te zien dat Vision steeds meer doorkrijgt dat er iets niet klopt. Hij vraagt zich af wat er buiten Westfield is en lijkt dat te gaan onderzoeken. De grote vraag is: kan hij buiten de barrière ook in leven blijven? En ook Wanda ziet steeds meer breuken ontstaan in haar realiteit, waarvan ze zelf niet weet hoe het begonnen is, zo horen we haar zeggen.

Het is in ieder geval duidelijk dat er in de komende aflevering veel meer actie en meer antwoorden komen. We zien in de trailer hoe Wanda en Vision beide hun krachten gebruiken, hoe ze zoeken naar antwoorden en lijken te vechten voor hun thuis. Toch vragen we ons af of ze wel helemaal op één lijn zitten: aan het einde van de trailer lijken de twee tegenover elkaar te staan.

Al met al kunnen we maar één ding zeggen: gelukkig komt er vrijdag weer een nieuwe aflevering uit! In de tussentijd kun je nog even bijlezen over alle easter eggs die in de eerste vier afleveringen zaten. Die verzamelden we hier voor je: aflevering 1 & 2, aflevering 3 en aflevering 4.