De CoWatch is een smartwatch met Amazons spraakassistent Alexa

Wie Amazons spraakassistent Alexa in huis wil nemen, komt tot nu toe vooral uit bij tot de aanschaf van een Amazon Echo. Dat is niet altijd even handig, want je kunt het apparaat maar in één kamer plaatsen. Wie de spraakassistent ook in andere kamers wil gebruik, moet bijvoorbeeld een Echo Dot aanschaffen. Onlogisch, vinden ze bij iMCO. Daarom zorgt de fabrikant dat Alexa altijd bij je is: het bedrijf heeft de assistent geïntegreerd in zijn smartwatch, de CoWatch.

Het horloge werkt met zowel iOS als Android. De smartwatch draait op zijn eigen besturingssysteem genaamd Cronologics OS, een platform dat speciaal is ontwikkeld voor smartwatches. Een nadeel daarvan is dat er niet veel externe ontwikkelaars zijn apps zullen maken voor het horloge. De CoWatch heeft een eigen opslaggeheugen van 8 GB en volgens iMCO gaat de batterij tot 32 uur mee.

Met een Indiegogo-campagne hoopt het bedrijf 80.000 dollar op te halen. Als dat lukt, ontvangen de eerste 800 mensen hun CoWatch in juni van dit jaar. Mensen die vroeg bij de crowdfunding zijn, kunnen de smartwatch voor 159 dollar al in hun bezit hebben. Dat maakt het apparaat ook aantrekkelijk voor ons, hoewel Alexa (nog) geen Nederlands spreekt.

Amazon heeft Alexa al langere tijd beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Vorige maand kondigde het bedrijf verbeteringen voor Alexa Voice Service aan, waarmee ontwikkelaars meer opties hebben om Alexa in hun producten in te bouwen.