De eerste activity tracker van Lenovo lijkt wel heel erg op de Fitbit Flex

De activity tracker van Lenovo, die begin deze maand plotsklaps online verscheen, is nu ook op de website van het Chinese bedrijf te vinden. Met de Smartband SW-B100 wil het bedrijf een marktaandeel afsnoepen met Samsung en Fitbit met een armband die verdacht veel wegheeft van een… Samsung Gear Fit of Fitbit Flex. Toch heeft armband een verrassende twist.

En dus lijkt de activity tracker dan niet bepaald een inspirerende naam te hebben, de inspiratie van de designers is duidelijk terug te zien in het ontwerp van de armband. Met zijn oranje/zwarte looks zou je hem zomaar kunnen verwarren met de Gear Fit, terwijl het display nog het meest wegheeft van de Fitbit Flex.

lenovo-smartband

Ook de mogelijkheden van de armband zijn weinig spannend. Stappen tellen, slaap monitoren, hartslag meten en het tonen van inkomende telefoontjes behoren tot de standaarduitrusting van bijna elke smartband die op dit moment op de markt is.

Toch kent Lenovo’s armband een interessante optie: het bandje zou namelijk gebruikt kunnen worden om je computer of laptop te ontgrendelen op basis van fysieke nabijheid. Het is misschien geen ‘killer feature‘, maar het is wel een signaal dat Lenovo snapt dat er nagedacht moet worden over een bredere integratie van wearables.

Prijs, officiële lancering en datum van beschikbaarheid blijven echter nog een raadsel.