De elektrische auto I-Pace van Jaguar komt in de autonome vloot van Waymo

Jaguar-I-Pace

Jaguar heeft zijn nieuwe elektrische SUV gepresenteerd: de I-Pace. De auto is niet alleen te koop, maar wordt ook onderdeel van de zelfrijdende vloot van Waymo. De zelfrijdende autodienst van het Google-zusterbedrijf moet eind dit jaar van start gaan. Dat meldt Mashable.

Waymo kondigde in maart al aan dat 20.000 van de I-Pace-auto’s in de zelfrijdende taxidienst zouden worden gebruikt. En nu is die auto er dus. De auto heeft een dual-elektrische motor en heeft een 90 kWh lithium-ion-accu die je 386 kilometer laat rijden op een lading. De accu is in 40 minuten op te laden tot 80 procent met fast-charging.

De auto heeft ruimte voor vijf passagiers en een zondak, waar je doorheen kunt kijken. Aan de rechterkant zit verder een infotainment-console. De auto moet in 4,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur gaan, en heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur.

Prijzen

De auto is in Amerika vanaf volgende maand te koop vanaf 69.500 dollar. Hoewel dat niet goedkoop is, is de prijs wel lager dan de SUV van Tesla die 80.000 dollar kost. In Nederland gaat de auto 80.330 euro kosten.