Leer wat de mogelijkheden zijn van spraakassistenten op de Voice Conference

Google Home, Google Assistant

De opkomst van spraakassistenten lijkt niet te stoppen. Siri van Apple kennen we natuurlijk al wat langer, maar de laatste jaren investeren ook Amazon, Google en Microsoft in deze technologie. In de Verenigde Staten heeft inmiddels al 1 op de 5 mensen een slimme speaker in huis en nu is Nederland aan de beurt. De Google Assistent spreekt sinds deze zomer Nederlands en Google start op korte termijn met de verkoop van zijn Google Home-speaker in Nederland.

Wil je in één dag op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en mogelijkheden dan moet je zorgen dat je de Voice Conference niet mist. Het is de eerste conferentie in Nederland die helemaal draait om spraakassistenten. Het evenement wordt georganiseerd door contentbureau Entopic op donderdag 11 oktober in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Ervaringen

Grote Nederlandse bedrijven, zoals Centraal Beheer Achmea, Eneco, KLM en NS vertellen over hun eerste ervaringen met ‘voice’. “We zien al jaren dat onze klanten zich bewegen naar persoonlijke communicatie kanalen waar ze een-op-een met ons communiceren”, vertelt Ruben Klerks van KLM.

Hij vervolgt: “Dit zagen we de afgelopen jaren bijvoorbeeld op Messenger en WhatsApp en dat gaat nu verder richting voice en AI. In markten waar we actief zijn, zoals bijvoorbeeld in de VS, speelt voice al een steeds grotere rol. Dankzij AI en voice kunnen we de klant nog sneller en persoonlijker helpen en zo maken we ons klaar voor de klant van morgen: voice stelt ons in staat de reiservaring van de toekomst te bieden. Daarnaast vinden we het heel belangrijk om als bedrijf in gesprek te blijven en service te bieden op het platform van de keuze van de klant. In dit geval voice.”

Bij de NS zien ze de technologie vooral als een verdere uitbreiding van hun dienstverlening. “De toegevoegde waarde wordt groter als voice jou herkent als gebruiker zodat je sneller en makkelijker direct een antwoord op je vraag aan NS krijgt, bijvoorbeeld: ‘Rijdt mijn trein op tijd?’ Voice zal de NS-app niet vervangen, maar is een aanvulling”, legt Piet Middelkoop van het NS M-Lab uit.

Voice Conference

Techbedrijven

Naast de bedrijven die als eerste in ons land inzetten op het gebruik van spraakassistenten, staan er sprekers van Amazon, Google en Microsoft op het podium om te vertellen over de mogelijkheden van de technologie. Maarten Lens Fitzgerald (ex-Layar), die onlangs het bedrijf Conva Voice Services oprichter, neemt je mee door het programma als dagvoorzitter.

Tickets voor de Voice Conference op donderdag 11 oktober in de Openbare Bibliotheek Amsterdam zijn hier te koop voor 245 euro.

Numrush is als mediapartner betrokken bij de Voice Conference en zal tijdens het evenement een serie voor de podcast Rush Talk opnemen.