De fitness trackers van Misfit worden nog veel slimmer met deze nieuwe functies

Misfit, de populaire fabrikant van wearables, gaat binnenkort nog meer slimme functies toevoegen aan haar producten. De fitness trackers Flash en Shine van Misfit zullen daarmee de slimste zijn in hun soort.

Zo zullen de fitness trackers onder andere ondersteuning bieden aan populaire diensten als Spotify, Nest, IFTTT en Logitech Harmony.

Spotify en IFTTT

Gebruikers van de Flash kunnen op korte termijn afspeellijsten van Spotify starten en stoppen via de tracker en connecties maken met ruim 160 diensten van IFTTT.

Misfit zal hierbij nieuwe ’triggers’ toevoegen aan het eigen kanaal, zodat je snel berichten kunt sturen en informatie kunt opslaan in een archief waar je vanaf elke locatie bij kunt. Daarnaast kun je zelf aangeven welke apparaten gebruik mogen maken van de IFTTT diensten.

Connected Home

Met de komst van steeds meer slimme huishoudelijke apparaten is het voor Misfit belangrijk om in deze trend mee te gaan. Zo werkt Misfit momenteel aan een integratie met Nest.

Het is de bedoeling dat de ‘slaap track’ functie van de Misfit gekoppeld wordt aan de Nest Thermostaat. Via deze integratie is het mogelijk om wakker te worden met het huis op de juiste temperatuur.

Naast Nest werkt Misfit ook aan een integratie met het Logitech Harmony systeem. Via de Misfit kun je in de toekomst films, muziek en videogames starten die zijn verbonden met het Harmony systeem. En met de integratie van Bitfinder kun je luchtkwaliteit van het huis controleren.

Behalve apparaten in huis zal de Misfit ook slimme alarmsystemen en deursloten van het huis kunnen aansturen. Zo is het mogelijk om via de Flash deuren te openen die gebruik maken van het August Smart Lock systeem.

Overige functies

Daarnaast zal de Misfit Flash ook ondersteuning bieden aan de berichtendiensten van Yo, waarmee je met slechts één druk op de knop verbonden kunt blijven met vrienden en familie.

Als laatste laat de Misfit je veilig fietsen door de integratie met het Leeo Smart Alert Nightlight systeem. Via dit systeem kun je de fietsverlichting regelen en veilig over straat gaan.