Nooit meer gestresst op je werk door de wellness cabine van Orrb

Stress is één van onze slechtste raadgevers, maar bijna niemand ontkomt eraan. Orrb Technologies vindt het genoeg geweest en wil dat we niet langer gestresst op ons werk rondlopen.

Het bedrijf lanceert in april een nieuw wellness apparaat om stress tegen te gaan. De cabine is ontworpen door designer en oprichter van Orrb Technologies Lee McCormack.

De Orrb is een wellness- en leercabine die door iedereen gebruikt kan worden, van kantoormensen tot militairen. Het geeft je een soort ’toevluchtsoord’ waar je kunt ontspannen, jezelf kunt opladen en aan jezelf kunt werken.

De cabine, 1,70 meter hoog, 2 meter lang en 1 meter breed, biedt de optie om vijftig gebruikers te registreren. Elke gebruiker kan zijn eigen account en voorkeuren instellen.

Een gebruiker kan kiezen uit een vijf, tien of vijftien minuten durende sessie, waarbij je de keuze hebt tussen een sessie gericht op mental focus of een sessie gericht op eigen leerdoelen.

Zo kun je bijvoorbeeld meditatie- en ademhalingsoefeningen doen via een scherm in de cabine om een betere focus op je werk te houden.

Volgens McCormack is het moeilijk voor medewerkers om hun werk goed te doen als zij gestrest zijn. De cabine is daarom voornamelijk gericht op bedrijven om medewerkers zo productief en gezond mogelijk te houden.

McCormack heeft het idee voor een (wellness) cabine al langer:

Als student Social Design in de jaren ’90 was ik al bezig aan een dergelijke cabine. Ik was geïnspireerd geraakt tijdens mijn verblijf in Japan en India, maar het was zijn tijd ver vooruit. De markt lijkt nu eindelijk open te gaan voor dit soort apparaten.

Tijdens de ontwikkeling van de Orrb zag McCormack de gesloten kantoren veranderen in open kantoortuinen. Hij verwachtte dat deze omslag een positieve uitwerking zou hebben op de communicatie.

Echter viel hem ook de keerzijde op, minder privacy. Daarom besloot McCormack om een gesloten cabine te ontwikkelen, zodat men weer privacy heeft om zichzelf op te laden en daarbij niet afgeleid wordt.

Markt voor wellness apparaten

Met komst van wellness apparaten en activity trackers zoals de Fitbit is de markt voor dergelijke producten aan het openbreken. McCormack is daarom van plan om een wereldwijd netwerk op te zetten rondom de Orrb.

“Het is een geleidelijk proces om te zien hoe bedrijven de gezondheid van medewerkers steeds verder serieus nemen”, aldus McCormack. “We zijn nu op het punt waarop CEO’s openlijk praten over meditatie, iets wat zij vijf jaar geleden nog niet deden.”

De Orrb wordt momenteel al gebruikt in het Walter Reed Army Medical Centre in Washington om soldaten te helpen bij het post-trauma stresssyndroom. McCormack hoopt de Orrb snel te introduceren in de medische sector.