De Google Assistant kan je stem koppelen aan je Netflix-profiel

Google-Assistant, Google Assistent

De Google Assistant is voor van alles te gebruiken, onder meer om Netflix af te spelen. Maar als je net als ondergetekende meerdere profielen hebt op Netflix, wordt dat ietwat problematisch. Je wilt immers niet de aanbevelingen van anderen aanpassen, omdat jij geen zin had om de afstandsbediening te pakken. Maar vanaf nu is er een oplossing: de Assistant kan je stem koppelen aan een specifiek profiel, meldt Android Police.

Het enige wat je hoeft te doen is het profiel linken in de video-instellingen in de Google Home-app. Dit doe je door in het menu naar meer instellingen te gaan, en vervolgens op video en foto’s te klikken. Onder Netflix zou de nieuwe optie “Beheer profiel” moeten staan. Als die optie er niet staan, kun je proberen Netflix opnieuw aan Google Home te linken.

Meerdere stemmen

Bij de optie kun je kiezen welk profiel er aan jouw stem gekoppeld is. Vertel je de Assistant vervolgens om een serie of film verder af te spelen, dan weet het aan de hand van je stem welk profiel er gekozen moet worden. Anderen in je huishouden kunnen vervolgens weer hun eigen stem aan een ander profiel hangen, om hetzelfde te doen.