Stripe stopt met ondersteuning voor bitcoin-betalingen

bitcoins, bitcoin, ico

Stripe stopt met de ondersteuning voor betalingen met bitcoin. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een blogbericht. De organisatie helpt ruim 100.000 bedrijven met hun online financiële transacties.

Volgens het bedrijf zien bitcoin-gebruikers de cryptovaluta nu vooral als iets om te ruilen, in plaats van iets om mee te betalen. Bovendien willen steeds minder online winkels de cryptovaluta accepteren. Maar ook het feit dat je steeds meer moet betalen om transacties te doen met bitcoin en dat de transacties steeds langer duren, maakt de valuta volgens Stripe minder aantrekkelijk.

Stripe was in 2014 het eerste grote bedrijf dat betalingen afhandelt dat betalingen met bitcoin accepteerde. Toen hoopte het bedrijf dat het een manier zou worden om online betalingen te doen voor mensen die op plekken wonen waar weinig creditcards zijn. Maar dat bleek dus niet het geval.

Verkeerde bedrag

De afgelopen tijd is er veel interesse ontstaan in bitcoin, maar daardoor veranderen de prijzen nu ook regelmatig. En dat zorgt voor problemen. “Als de transactie bevestigd is, blijkt het “het verkeerde” bedrag te zijn als gevolg van de fluctuaties in de bitcoin-prijzen”, aldus Tom Karlo, productmanager bij Stripe.

Het bedrijf gaat de ondersteuning voor bitcoin dan ook per direct verminderen. Op 23 april worden alle transacties met de cryptovaluta stopgezet. Dit betekent echter niet dat het bedrijf cryptovaluta helemaal opgeeft. “We zijn geïnteresseerd in wat er met Lightning en andere voorstellen voor snellere betalingen gebeurd”, aldus Karlo.