Gave datavisualisatie van Nike laat zien welke impact het weer heeft op ons hardloopritme

Nike heeft vorige week de NikeFuel Weather Activity-kaart online gezet; een website die alle Nike+ FuelBand activiteit uit 2013 visualiseert aan de hand van weerdata. Gebruikers kunnen zo zien hoe de dagelijkse temperatuur, regen en sneeuw van invloed is op persoonlijke en nationale bewegingspatronen in de Verenigde Staten.

De website is een interactieve kaart die illustreert hoe verschillende staten en regio’s reageren op veranderingen in het weer. De activiteiten zijn gekoppeld aan het dichtstbijzijnde weerstation op basis van de postcode van gebruikers. Zo is te zien dat wat in het Midwest als warm wordt gezien, in de South bijvoorbeeld te koud is om er op uit te gaan en dat de Rocky Mountain-staten de enige staten zijn waar mensen juist actiever worden als het extreem warm is.

Verder kunnen Nike+ FuelBand gebruikers gepersonaliseerde statistieken en interactieve graphics zien. Zo kunnen ze ontdekken welke invloed temperatuur, regen en sneeuw heeft op hun eigen dagelijkse bewegingspatronen. Daarnaast kunnen gebruikers het weer op hun “Best Day” zien en ontdekken wat hun persoonlijke “Sweet Spot” is; de temperatuur waarmee ze gemiddeld genomen de meeste NikeFuel hebben verdiend.

Screen Shot 2014-04-28 at 13.46.30