De Lowdown app: afspraken voorbereiden was nog nooit zo makkelijk

Voor velen blijkt het goed voorbereiden voor afspraken of vergaderingen (wie, wat, waar?) vaak moeilijker te zijn dan het lijkt. Toch is een goede voorbereiding vaak het halve werk voor een afspraak; met de juist informatie kun je misschien wel net die ene klant over de streep trekken!

Een goede voorbereiding kost echter tijd en het nodige speurwerk. En dat is precies wat Lowdown oplost voor zijn gebruikers. De Britse startup heeft een iOS applicatie ontwikkelt dat automatisch relevante informatie verzameld uit je telefoon of online om je afspraken soepeler te laten verlopen.

Allereerst kijkt de app in de agenda van je mobiele telefoon om te zien welke afspraken je hebt. Vervolgens identificeert het de aanwezigen van de afspraak door relevante (linkedIn) informatie over ze te verzamelen. Ook informatie over hun bedrijf, evenals gerelateerd nieuws aan het bedrijf, wordt verzameld

Daarnaast helpt de applicatie je ook op afspraken te komen. Op basis van de locatie van de afspraak bepaalt de applicatie welke richting je op moet en navigeert hij je op de juiste tijd naar de juiste plek via Apple Maps of Google Maps.

Lowdown helpt je niet alleen bij de voorbereiding, ook tijdens belangrijke afspraken kan de app jou ondersteunen met relevante informatie en functies waarbij gebruikers makkelijk geschreven of gesproken aantekeningen kunnen maken.

Hoewel het bedrijf zich nu vooral toespitst op Britse verkopers en zakelijke afspraken, hoopt Lowdown in de toekomst een platform te worden voor allerlei soorten sociale meetings.