De nieuwste trend: deel anoniem je grootste geheimen met je sociale netwerk

Vind je het soms ook zo moeilijk om geheimen te bewaren? Wil je je hart luchten of zit dat ene gênante moment je dwars, maar durf je het niet met iemand te delen? Met de nieuwe anonieme applicatie Secret hoef je je geheimen, gedachtes of gevoelens niet langer voor je te houden!

Het bijzondere van Secret is dat jou geheimen in eerste instantie niet willekeurig worden gedeeld, maar met mensen die je kent, gebaseerd op je iPhone contactenlijst. Eenmaal geïnstalleerd scant de applicatie je bestaande contacten en wordt je in een compleet anonieme cirkel met hen verbonden.

Met de app kun je door een enorme stroom van geheimen swipen die ofwel gedeeld of geliked zijn door mensen uit jou netwerk. Met tekst, foto’s en gebruik van kleuren kun je je eigen post vormgeven en delen, reageren op de geheimen van anderen of deze liken. Dit alles gebeurt volledig anoniem wat zorgt voor de de meest hilarische berichten; van uiterst serieus, tot gewoon grappig bedoeld.

Het succes van de applicatie is deels te danken aan deze anonimiteit. Het maakt niet uit hoe je er uit ziet, hoeveel succes of hoeveel vrienden je hebt; het idee achter de app is dat mensen meer open kunnen zijn en meer zullen delen wanneer ze worden gescheiden van hun identiteit.

005-post-2

Omdat gebruikers toch in contact staat met hun persoonlijke netwerk, hebben ze de mogelijkheid om minder geremd te zijn in hun uitspraken naar elkaar toe en zal de drempel lager zijn om meningen en gedachtes over elkaar te delen. Dit is direct ook het gevaar van de app, doordat mensen anoniem hun uitspraken kunnen doen leent het platform zich goed voor leugens en grof taalgebruik.

Al met al is de applicatie (nu alleen nog in de Amerikaanse AppStore beschikbaar) nu al een daverend succes, er wordt zelfs gesproken over ‘Silicon Valley’s Newest Obsession’. En dat verbaast met eigenlijk niets, want zeg nou zelf: wie is er nou niet geïnteresseerd in de geheimen van anderen?

3026532-slide-img2221