De Pokémon RPG’s komen eindelijk naar de Nintendo Switch

Pokémon-Sword-Pokémon-Shield

Nadat de Nintendo Switch op de markt verscheen, keken vele fans uit naar een nieuwe role-playing game van Pokémon. Al snel werd dan ook beloofd dat het spel zou komen, en dit jaar is het eindelijk zo ver. Aan het einde van dit jaar komen er namelijk twee spellen naar de Switch!

De spellen werden ontwikkeld door Game Freak en heten Pokémon Sword en Pokémon Shield. Beide games vinden plaats in de Galar-regio, dat diverse omgevingen heeft. Zo zijn er grote steden, een idyllisch dorp en besneeuwde bergen. De mensen en Pokémon in de regio werken nauw samen om de industrieën te ontwikkelen.

Starters

Wij kunnen nu naar de diverse Gyms in de regio om de kampioen te worden. Natuurlijk zijn we niet alleen, maar kunnen we een partner kiezen uit een nieuw ontdekte reeks Pokémon. Je eerste partner is Grookey, Scorbunny of Sobble. Grookey is een grastype, Scorbunny een vuurtype en Sobble een watertype.

Een exacte datum voor de release van de spellen is er helaas nog niet. Maar aan het eind van het jaar kunnen we dus wel weer op avontuur!