Ook Motorola werkt aan een eigen opvouwbare smartphone

Motorola

Motorola is geen grote naam meer op het gebied van mobiele telefoons, maar dat was het vroeger wel. Voor de smartphone had het namelijk de populaire RAZR-serie, die nu mogelijk terug komt. Het bedrijf zou onder die naam werken aan een opvouwbare smartphone. Dat heeft VP of Global Product Dan Dery tegenover Engadget bevestigd.

De opvouwbare smartphone was dit jaar een grote hype tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Samsung en Huawei presenteerden ieder hun eigen modellen en Oppo toonde op foto’s een eigen prototype. Nu werkt ook Motorola aan een variant, onder de nam RAZR.

De telefoon van Motorola krijgt geen scherm aan de buitenkant, zoals Huawei en Oppo dat hebben. “Als je weet tegen welke kras-problemen je aankijkt, dan weet je dat je iets hebt dat erg snel niet meer bruikbaar is”, aldus Dery. Mogelijk wordt er dus gekozen voor een model vergelijkbaar met die van Samsung, waarbij het scherm binnenin zit.

Lancering

Dery stelt dat het bedrijf “geen intentie” heeft om de telefoon later dan alle anderen te presenteren. De Galaxy Fold van Samsung verschijnt in april, de Huawei Mate X halverwege dit jaar. Daarmee lijkt het er dus op dat de lancering van Motorola in de zomer plaatsvindt.