De Grand Prix van Oostenrijk vindt sinds 2014 plaats op de Red Bull Ring. Voor een lief sommetje gelds liet Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz de oude A1-Ring opknappen om zijn Formule 1-teams door zijn achtertuin te kunnen zien razen. Een thuiswedstrijd voor de rode stieren dus. Het wordt inmiddels ook meer en meer een thuiswedstrijd voor Max Verstappen.
Koen VergeerFormule 1 fanaat en autosport schrijver Koen Vergeer neemt je elk Grand Prix weekend mee in de roemruchte geschiedenis van de F1.Vorig jaar werd er voor de Nederlandse fans al een speciale Verstappen-tribune gereserveerd, dit jaar werd die tribune vanwege de grote vraag naar kaarten uitgebreid tot 5000 plaatsen. De Red Bull Ring kleurt oranje!
De ontspannen en vrolijke Oranjefanbase maakte al indruk op grote internationale voetbaltoernooien en op een zekere berg in de Tour de France, nu mag de Formule 1 zich verbazen over de malle oranjegekte.
Traditie
Oostenrijk zelf heeft een grote Formule 1-traditie. Legendarische kampioenen als Jochen Rindt en Niki Lauda zetten in de jaren zeventig de toon. Topcoureurs als Gerhard Berger, Alexander Wurz en Karl Wendlinger zetten de traditie voort en nu is er dus een heus Oostenrijks Formule 1-team.
Overigens komt ook Toto Wolff, teamchef bij Mercedes, uit Oostenrijk, evenals Helmut Marko, de man die Max Verstappen naar Toro Rosso en Red Bull haalde.
Marko was zelf in de jaren zeventig een veelbelovend coureur. Hij won de 24 uur van Le Mans samen met Gijs van Lennep in 1971 (tot 2010 was dit de snelste Le Mans-race ooit). Marko reed ook in de Formule 1, tot hij een oog verloor door een opspattende steen tijdens de Grand Prix van Frankrijk in 1972. Het betekende het einde aan zijn raceloopbaan.