De Sengled Boost is een slimme lamp die je WiFi signaal versterkt

Afgelopen januari tijdens de CES in Las Vegas kondigde Sengled al diverse slimme gloeilampen aan, waaronder de Sengled Boost. Echter bleef de informatie omtrent de slimme lamp beperkt, maar nu tijdens het Mobile World Congress is meer duidelijk geworden  over de Boost.

De Sengled Boost, een energiezuinige LED gloeilamp, heeft de beschikking over een ingebouwde WiFi versterker, waardoor het slechte plekken in de ontvangst kan verhelpen. Door de Boost in meerdere ruimtes te gebruiken, kun je eenvoudig je WiFi netwerk uitbreiden, waardoor al je ruimtes voorzien zijn van een stabiele internetverbinding. Zo versterkt de Boost het signaal dat de huidige routers uitzenden.

Volgens het bedrijf, dat marktleider is op het gebied van licht-oplossingen voor smart homes, hoef je niet bang te zijn dat de lamp je internetverbinding vertraagd, aangezien de lamp een data-output heeft van 300 Mbit per seconde. Daarnaast heeft Sengled ook goed nagedacht over de beveiliging van het netwerk en ondersteunt de lamp WPA/WPA2 en WEP. Hiermee zijn de lampen net zo goed beveiligd als het gemiddelde netwerk van huishoudens.

Sengled-Boost-GU10_Main-Image

De lampen kun je na de installatie eenvoudig bedienen via een smartphone app voor Android en iOS. Zo kun je met de app de lampen dimmen en heb je de mogelijkheid om alle Sengled Boost’s in huis gelijktijdig uit te schakelen. Hierdoor kun je de lampen eenvoudig bedienen en scheelt het een hoop werk om alle lampen handmatig uit te doen.

Daarnaast komt de boost in twee varianten op de markt, één met een traditionele E27 fitting (6 Watt, 3.000 Kelvin) en één met een nieuwe fitting; de GU10 (3,7 Watt, 2.700 Kelvin). Hiermee biedt Sengled meer flexibiliteit in haar aanbod en is in principe elke huishouden in staat om de Boost te gebruiken.

De Sengled Boost met de GU10 fitting zal begin mei op de markt verschijnen, terwijl de variant met de E27 fitting al verkrijgbaar is. Als je alle lampen in huis wilt uitrusten met de Boost zul je flink in de buidel moeten tasten. De Boost kost 49 euro per stuk.

Ondanks het feit dat Sengled marktleider is, is het niet de enige die slimme lampen aanbiedt. Naast Sengled zijn ook Philips en LG hard aan de weg aan het timmeren.