De smart koffer van Raden raak je nooit kwijt

Slimme koffers zijn niet nieuw – er is er zelfs één die je vanzelf volgt – maar die van Raden heeft een aantal features die wel erg handig zijn. Deze koffers hebben een sensor die het gewicht weten, kan je smartphone, laptop of tablet opladen, en dankzij de app weet je altijd waar hij is.

De koffer heeft twee USB-poorten, waarmee je je apparaten kunt opladen. Dit doe je via een oplaadbare batterij die je uit de koffer kunt halen, waardoor je je koffer nooit aan een stopcontact hoeft te hangen om de accu op te laden. Het gewicht van de koffer wordt gemeten met een sensor in het handvat. Je tilt je bagage op en op de bijbehorende applicatie zie je het gewicht. De applicatie kan je zelfs vertellen wat het limiet is van een bepaalde luchtvaartmaatschappij.

Meest interessant is echter de bluetooth-functionaliteit in de koffers van Raden. Hiermee kun je je koffer verbinding laten maken met de applicatie op je telefoon. Door deze connectie heeft je bagage het door als je ze vergeet mee te nemen, en in de app krijg je hier dan een melding van. In sommige gevallen kan de app je zelfs vertellen waar je bagage is als je deze kwijt bent geraakt.

De koffers van Raden komen in twee maten: een kleine variant met een lengte van 55cm en een grotere versie die ruim 71cm hoog is. De koffers zijn beschikbaar vanaf 295 dollar (ruim 250 euro), maar voorlopig alleen in de Verenigde Staten en Canada te koop. Later komen hier nog meer landen bij, maar of en wanneer de koffers naar Nederland komen, is niet bekend.