De Star Trek Tricorder is onderweg: hij heet de Scanadu Scout

Vol verwachting klopt mijn hart, want intussen zijn er al weer 3 maanden voorbij gevlogen sinds ik mijn voorbestelling deed van de Scanadu Scout. De officiële lancering komt steeds dichterbij en dus zien we ook steeds meer lyrische reacties van testers.

Het voorbeeld in kwestie is Owen  Thomas, die gisteren namens ReadWrite een eerste test mocht doen met Scout. Mocht je nog niet bekend zijn met de Scout, check dan even onze eerdere artikelen over deze futuristische uitbreiding van je medicijnkastje.

The notion that we can find out that something’s wrong with us by holding a gadget against our heads is itself something out of science fiction.

Thomas omschrijft in zijn originele artikel een korte test met de Scout, waarbij hij weggeblazen werd door het formaat, de accuratesse en de snelheid waarmee het kleine scannertje je fysieke conditie in kaart brengt.

Hoewel de test van Thomas wellicht wat mager oogt, is het voor de volgers van het project een goed teken. In eerste instantie zouden de eerste Scout’s pas in maart 2014 van de fabrieksband rollen, maar de huidige versie lijkt er op te hinten dat een eerdere release zomaar tot de mogelijkheden hoort.

De Scanadu Scout meet op dit moment temperatuur, zuurstofniveau en hartslag. De uiteindelijke versie zal echter ook in staat zijn om een razendsnelle EKG, EEG en bloeddrukmeting te doen. De futuristische scanner zal $199 gaan kosten.

Lees hier de ervaringen van Owen Thomas.

readwritebody-owen-thomas-scanadu-scout-walter-de-brouwer