De toekomst is ‘wearable’, maar hoe zou dit er dan uit kunnen zien?

Afgelopen maandag schreef Elger nog over de volgende revolutie: wearable technology, kortweg wearables. Ik deelde zijn visie grotendeels twee weken geleden tijdens een gastcollege aan de HvA met studenten die vervolgens de rest van de week aan de slag mochten met het bedenken van hun eigen “wearable”. Een soortgelijk idee zette designbureau Frog uit onder hun bureau’s in steden als New York, Milan, Austin, Shanghai en Amsterdam. De uitkomst? Yesplease!

In liefst 8 steden wereldwijd werd de “wedstrijd” met veel enthousiasme opgepakt. De  uitleg van Frog’s creatief directeur Jonas Damon: “To celebrate the cities we call home. Cities are dense, rich troves of activity and their physical scale mirrors the amount of data we ourselves generate and have access to. As we move through our cities, our devices collect, transform, and give back the surrounding data to heighten our experience of the city

Elke stad kwam vervolgens met een eigen concept om de specifieke data van hun stad volledig te nutten en het beleven van de stad een nieuwe draai te geven. Een kort overzicht!

Mnemo – Amsterdam:

frog-mnemo-bracelet

De vriendschapsband in een nieuw jasje. De armband neem de belangrijkste momenten uit je leven op en zorgt er voor dat je deze later weer terug kan bekijken. Meer info.

CompassGO – Milaan:

frog-compassgo

Het kompas in een nieuwe jas. Door slim samen te werken met je smartphone kan de CompassGO je voorzien van route informatie on the go. Meer info.

Icho – München:

Icho

Hoewel hij op een golfclub lijkt, is dit apparaat een belangrijke “wearable” voor mensen met een verminderd of geheel ontbrekend vermogen om te zien. Middels omgevingssensoren, accelerometers en GPS moet de stok een verbeterde manier van navigeren door de stad bieden. Meer info.

MTA Relay – New York

mtarelay

Uiteraard uit New York de wearable met een link naar het metrosysteem van de wereldstad. Wat mij betreft ook een van de mooiere designs. De MTA Relay armband moet je op een interactieve manier voorzien van de laatste informatie rondom de treinen: vertragingen, aankomende stations en eventuele overstappen die je moet maken tijdens je reis. Vooral handig voor de toeristen dus! Meer info.