Dé vakantietrend 2022: laidback pop-up camping in eigen land

pop-up camping surfkamp

De zomer is in aantocht en we zijn steeds meer bezig met het plannen van de aankomende vakantie. Hoewel de wereld steeds meer normaal lijkt te worden en het dus ook makkelijker is om naar het buitenland op vakantie te gaan, kiezen een hoop mensen er toch voor om nog een jaartje in vakantie in eigen land te vieren. En dat komt goed uit, want dit jaar staat in het teken van de laidback pop-up camping in eigen land. Want ja: kamperen is een ding.

Beachcamp De Lakens

Wat dacht je van ultiem genieten aan het strand, in je tent met het geluid van de zee op de achtergrond. Dichtbij huis, maar er toch even helemaal tussenuit. Klinkt als best of both worlds, toch? Goed nieuws: want ook dit jaar mag Beachcamp De Lakens, een luxe kant-en-klaar surfkamp, voor de tweede keer worden opgebouwd in de duinen van Bloemendaal.

De pop-up glamping bleek vorig jaar een ideaal instrument voor de toerisme- en evenementenbranche. Er kon perfect worden ingespeeld op de sterk gestegen vraag van vakantieplekken in Nederland. Daarnaast gaf het medewerkers van de gecancelde festivals de mogelijkheid om evengoed te kunnen werken. Er ontstond een verrassende verzameling van pop-up campings, waarvan De Lakens er een was. Extra leuk dus dat dit succesvolle surfkamp opnieuw opgebouwd mag worden.

camping De Lakens

Goede bedden, hippe beachbars

Is kamperen zeg maar, niet helemaal jouw ding en zie je jezelf nou niet zo snel zelf een tentje opzetten om daar gebroken nachten in te beleven? Goed nieuws: je kunt je tent gewoon thuislaten. Als 25-plusser (met of zonder kinderen) kun je hier een luxe tipi boeken met degelijke bedden, elektriciteit, een koelkastje en veel sfeer. En omdat je het met de Nederlandse zomers nooit helemaal zeker weet, is de tent ook voorzien van een kacheltje. Op de grote camping kun je terecht in een restaurant en er is zelfs een wellness bus voor massages en pedicures. Ga je liever naar de bar? Ook dat kan natuurlijk, vlakbij zitten genoeg beachbars als Woodstock ’69 en de San Blas.

Singer-songwriters in de duinen

Als bezoeker van het beachcamp kun je elk moment van de dag een surfboard en wetsuit ophalen en naar de zee lopen. Wordt dit de eerste keer surfen voor jou of valt er nog wat bij te spijkeren? Je kunt hier ook lessen nemen. Verder is het mogelijk om te kitesurfen en zeilen, of je doet het rustiger aan met yoga, relaxen in de hottub, hangen in een hangmat of gewoon lekker mensen kijken op je terrasje. Ook kinderen zijn welkom en er wordt van alles voor ze georganiseerd en ’s avonds zijn er optredens van singer-songwriters of kun je van een film genieten in de outdoor cinema. Kleine kans dat jij je op dit surfkamp zult vervelen!

camping pop-up

Beeld: Travelbase