Dé vraag na Good Omens seizoen 2: komt er een derde seizoen?

Good Omens

Het eerste seizoen van Good Omens was een regelrechte hit en na vier jaar zijn onze wensen ingewilligd: het tweede seizoen is verschenen. Maar dat tweede seizoen laat ons met gebroken harten achter. En een vraag: komt er nog een derde seizoen?

Let op: hieronder volgen spoilers voor Good Omens seizoen 2.

Het succes van Good Omens is voor een groot deel te danken aan de chemie tussen Aziraphale (Michael Sheen) en Crowley (David Tennant). De twee spelen karakters die op het eerste oog veel van elkaar verschillen, maar bij nader inzien toch meer gemeen hebben dan je zou denken. Niet in de laatste plaats hun liefde voor elkaar.

Aan het einde van het eerste seizoen zijn ze nog geen koppel, maar is wel duidelijk dat er meer speelt dan alleen vriendschap. En in het tweede seizoen is dat nog véél duidelijker. We ontdekken nog meer over de geschiedenis tussen de twee en zien hoe ze ook in het hier en nu steeds dichter naar elkaar toe groeien. Met aan het einde van het seizoen dan eindelijk het langverwachte moment: Crowley biecht – na een strenge toespraak van Nina en Maggie – zijn gevoelens op en zoent Aziraphale.

Maar helaas, het lijkt niet zo te mogen zijn. Aziraphale heeft namelijk net een baan als Supreme Archangel aangeboden gekregen. Verleidelijk, zeker gezien Aziraphale het niet geheel eens lijkt te zijn met de plannen voor een tweede Armageddon. Als hij de hoogste positie – op die van God na, natuurlijk – bekleed, kan hij van binnenuit verandering brengen. Tenminste, dat houdt hij Crowley en zichzelf voor. Crowley smeekt hem niet te gaan, terwijl Aziraphale hem juist vraagt om mee te gaan naar de hemel en weer engel te worden. De twee slaan elkaars aanbod af en scheiden hun wegen, tot verdriet van ons allemaal.

En nu?

Je begrijpt dat vele fans vinden dat de serie niet zo kan eindigen – inclusief ondergetekende. Onze favoriete engel en demon moeten toch hun happy ending krijgen? Bovendien: er wordt gesproken over een tweede Armageddon, deze keer met de terugkeer van Jezus. Daar moet toch een stokje voor gestoken worden?!

Helaas is er nog geen derde seizoen aangekondigd. Maar er is wel hoop! Neil Gaiman – die samen met Terry Pratchett het originele boek schreef en ook meeschreef aan de serie op TV – heeft al laten weten dat de auteurs een vervolg hadden bedacht. Dat verhaal is nog niet geschreven – Terry Pratchett overleed voordat dit lukte – maar er was dus al iets bedacht. En dat verhaal is niet gebruikt in het tweede seizoen, maar zou juist voor het derde seizoen ingezet kunnen worden, zo heeft Gaiman onthuld tegenover SFX Magazine. En op X, het voormalige Twitter, heeft hij ook al aangekondigd dat het verhaal van seizoen 3 helemaal gepland is, maar nog niet geschreven is als gevolg van de stakingen onder schrijvers en acteurs in Hollywood.

Michael Sheen, die dus Aziraphale speelt, heeft tegenover Metro aangegeven dat het afhangt van het publiek of er een derde seizoen komt. “Als mensen hiernaar [seizoen 2, red.] kijken en het leuk vinden, dan komt er een derde seizoen. Zo simpel is het.” Production designer Michael Ralph sluit zich daarbij aan, net als Gaiman zelf.

Vooralsnog is het dus wachten op Amazon Prime, om te zien of zij een derde seizoen goedkeuren. Zo ja, dan is Gaiman er in ieder geval klaar voor. Het enige wat wij kunnen doen is Good Omens kijken, ervan genieten en het erover hebben. En afwachten…

Beeld: Amazon Prime