Het wordt eindelijk mooi weer, dus Pathé verplaatst zijn bios naar buiten

Pathé buitenbios

Nederland kende wekenlang alleen maar regen, grijze luchten en ietwat frisse temperaturen voor de tijd van het jaar. Maar gelukkig breekt nu dan toch de zomer aan. Pathé springt daar direct op in door zijn bioscoop ook naar buiten te verplaatsen. Van marktpleinen tot aan het strand: op allerlei plekken kun je in de zomerzon genieten van toffe films.

Er zijn in ieder geval twee buitenbioscopen waar Pathé op verschillende momenten films vertoont. Zo krijgt de bioscoop in Utrecht Leidsche Rijn voor de achtste keer een bioscoop op het dakterras. Het dak – dat op 25 meter hoogte zit en je laat uitkijken over de skyline van Utrecht – heeft hangmatten, kleurrijke kussens en natuurlijk een groot scherm. Iedere dag kun je er één film zien, die vlak na zonsondergang begint.

En ook in Nijmegen komt een buitenbios waar je op verschillende momenten van films kunt genieten. Naast Pathé Nijmegen komt in samenwerking met Sup & Surf een bioscoop op het strand. Op 31 augustus zie je daar de actiefilm Meg 2: The Trench. Op vrijdag 1 september kun je genieten van The Peanut Butter Falcon en op 2 september van Life of Pi.

Naar de bios voor de introductieweek

De komende tijd gaan ook de introductieweken voor studenten van start en dat is natuurlijk ook een goed moment om naar de bios te gaan. Tickets voor die vertoningen kun je echter alleen via de organisatoren verkrijgen.

Op 3 september zie je bijvoorbeeld Ticket to paradise bij de Drijf Inn Bios Zwolle van Bruis Zwolle. Op zaterdag 9 september is er een bios voor UITweek Ede. En ook in Delft is er een buitenbios, namelijk op 15 augustus. In de Owee Buitenbios Delft zie je dan Good Luck to You Leo Grande. Deze biossen zijn allemaal vrij toegankelijk, ook als je geen student bent.

De laatste drie buitenbiossen die Pathé (helpt) organiseren zijn helaas niet voor iedereen toegankelijk. Deze biossen richten zich echt alleen op de nieuwe studenten die aan de introductieweken meedoen. Het gaat op de Film op de Vismarkt op 17 augustus, waar Top Gun: Maverick getoond wordt, de Tilburg TOP Week Outdoor Cinema op 22 augustus en de INKOM Maastricht Open Air Cinema op 25 augustus, waar je The Greatest Showman ziet.

Beeld: Pathé