De Yota Phone: ’s werelds eerste smartphone met twee schermen!


Het Russische bedrijf Yota Devices lanceert ‘s werelds eerste smartphone met twee schermen: de Yota Phone. En hoewel het misschien vreemd klinkt is dit nog niet eens zo’n gek idee!

Door de dag heen gebruiken we onze smartphone op ten minste twee manieren: een actieve manier waarbij je apps gebruikt, berichten typt of belt, en een passieve manier waarbij je slechts een blik werpt op het beeldscherm om bijvoorbeeld een inkomend bericht te lezen.

Yota Devices heeft gebruik gemaakt van deze informatie en speelt in op de tweede passieve gebruiksvorm. Het Russische bedrijf stelt dat het veel handiger zou zijn wanneer informatie vast op het scherm zou blijven staan, in plaats van elke keer weer op de home-knop te moet klikken, een paswoord in te moet voeren of je scherm te moeten swipen.

w640-3

Dit bracht de makers op het idee om een tweede scherm te integreren in de mobiel. Naast het bekende kleurige touchscreen dat iedereen smartphone kent, heeft de Yota Phone ook aan de andere zijde een scherm. Dit scherm is zwart-wit en bevat een EPD elektronisch-inkt-type beeldscherm dat geen energie kost wanneer  de pixels eenmaal in beeld zijn verschenen.

Op deze manier kan informatie vast in beeld blijven staan, zelf wanneer de batterij van de telefoon leeg is! Zonder enige handeling is informatie, zoals boodschappenlijstjes, je boarding pas, adresgegevens of afspraken, direct zichtbaar.

Het extra scherm van de huidige Yota Phone is te besturen met een touchstrip aan de onderzijde van het scherm. Het EPD-scherm van de volgende versie zal echter een volledig touchscreen zijn!
Waarom is dit niet eerder bedacht?